“Maria Lătăreţu – privighetoarea nepereche” – lansare de carte

Miercuri la orele 10.00, la Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin va avea loc lansarea celor două volume – document închinate celei ce a fost “privighetoarea cântecului românesc” – Maria Lătăreţu. Acestea au fost întocmite cu migala căutătorului de aur de cunoscututul publicist gorjean Dorin Brozbă în deplină colaborare cu nora marii artiste – distinsa doamnă Ioana Lătăreţu. Vor fi de asemeni prezentate publicului mehedinţean două filme – document, unul cu imagini alese din viaţa marii artiste a Gorjului iar cel de-al doilea care prezintă o altă “privighetoare” de data aceasta a Munţilor Mehedinţului – Domnica Trop. Va fi lansat de asemeni un CD cu câteva din cele mai cunoscute şi îndrăgite cântece ale Mariei Lătăreţu. Invitată de onoare a evenimentului va fi desigur, cea mai iubită artistă a cântecului popular mehedinţean, Mama Domnica Trop din Izverna. Sunt invitaţi toţi cei ce iubesc frumosul, cântecul autentic, arta tradiţională populară romnânească.

Istoria Festivalului “Maria Lătăreţu” în text şi imagini. Sunt prezentaţi inclusiv artiştii populari mehedinţeni care au onorat de-a lungul anilor cu prezenţa lor Festivalul.

Carte document cu informaţii inedite din viaţa marii artiste

 Coperta CD-ului cu muzică populară “Cine trece Câmpu’ Mare”

Maria Lătăreţu – mentor pentru sute şi mii de artişti şi rapsozi populari din România

1 Comment

  • Doamna, de unde a-ti coborat? Sunteti DIVINA. Oare tinerii nu inteleg ce inseamna adevarat un model? Cinste dumneavoastra si parintilor care v-au facut, dar rusine nemernicilor din fruntea bucatelor in Romania, pentru ca nu fac nimic pentru aceste nestemate vVALORI ale Romaniei.SArut mana DOAMNA A cantecului ROmanesc,multa sanatate.Cu respect, ILIE din strainatatea neagra.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!