Maria Lãtãreţu şi Domnica Trop douã voci de aur ale muzicii populare

http://oglindagorjului.ro/?p=43

Publicistul Dorin Brozbã a lansat ieri (miercuri, 23 noiembrie 2011) la Muzeul de Artã din Drobeta Turnu Severin, ultimele sale douã cãrţi despre Maria Lãtãreţu. Carţile-document ce poartã numele “Maria Lãtãreţu şi festivalul sãu de la Târgu-Jiu”, alãturi de “Maria Lãtãreţu – privighetoarea nepereche” au fost primite cu cãldurã de iubitorii de folclor din Mehedinţi.

Tot la evenimentul de la Severin au fost prezentate şi douã filme documentare realizate de acelaşi Dorin Brozbã, unul despre Maria Lãtãreţu, celãlalt despre Domnica Trop şi un CD cu muzicã popularã.

Invitatã de onoare a evenimentului, a fost, însãşi cântãreaţa de muzicã popularã Domnica Trop care, la cei 73 de ani, a venit special de la Izverna. Dorin Brozbã, un admirator necondiţionat al Domnicãi Trop, spunea în prezentarea evenimentului de la Muzeul de Artã din Drobeta Turnu Severin: “Mulţumim cã exişti mamã Domnica Trop. Modestia şi sacrificiile dumneavoastrã pentru promovarea cântecului mehedinţean autentic sunt pentru noi, modeştii ascultãtori şi admiratori, o hranã spiritualã de neegalat. Dumnezeu sã vã ţinã sãnãtoasã mulţi ani pentru a ne bucura pe mai departe de harul divin şi de neegalat al vocii matale inconfundabile!”.

În finalul manifestãrii Domnica Trop a încântat auditoriul cu câteva cântece din zona de nord a judeţului Mehedinţi. Alãturi de domnia-sa au mai cântat, cunoscuta solistã de muzicã popularã Oana Pîrvan, din Ponoare şi Luciana Ene – laureata de anul acesta a Festivalului “Maria Lãtãreţu” de la Târgu Jiu.

2 Comments

  • Muult mult frumos!… multam admin pentru aste site…

  • What a cool blog!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!