100 de ani de la naşterea Mariei Lătăreţu! Iată cum au celebrat-o severinenii

S-au împlinit 100 de ani de la naşterea celei care a fost numită „privighetoarea Gorjului”, Maria Lătăreţu. „Doamna cântecului popular românesc” a fost celebrată în Severin, la Muzeul de Artă, în cadrul unui eveniment cultural la care au participat iubitorii de folclor autentic. Publicistul Dorin Brozbă a lansat, cu această ocazie, câte două cărţi şi filme documentare despre marea artistă, dar şi un CD cu 20 dintre cele mai îndrăgite piese ale Mariei Lătăreţu.

Iubitorii muzicii populare autentice au omagiat pe unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai folclorului românesc: Maria Lătăreţu. În cadrul evenimentului cultural organizat de Muzeul de Artă şi Dan Alexoae, publicistul gorjean Dorin Brozbă a lansat două volume ce cuprind în paginile lor mărturii despre Maria Lătăreţu, două filme documentare şi un CD cu cele mai îndrăgite melodii ale îndrăgitei interprete.

Un profund omagiu au adus „privighetorii Gorjului” şi interpreţi cunoscuţi, precum Domnica Trop, sau aflaţi la început de drum pe scena muzicii populare autentice: câştigătoarea trofeului Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”, tânăra Luciana Ene.

Gorjenii merg mai departe cu promovarea cântecului popular românesc şi cu transmiterea acestei frumoase tradiţii mai departe. Pe 1 iunie 2012, la Târgu Jiu va avea loc primul festival de folclor „Domnica Trop”.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!