Descântecul Mamei Domnica

Marţi 20 septembrie 2011, la Curtişoara jud Gorj s-a consumat un moment special: inaugurarea Casei Muzeu “Domnica Trop” eveniment ce a fost onorat de prezenţa chiar a Mamei Domnica. Despre eveniment au relatat televiziunile locale şi centrale, radioul din Oltenia – Craiova, cel de la Tg Jiu, etc, etc.
Prezente personalităţi politice, artistice, familia, prietenii.
După terminarea evenimentului mă îndreptam încet, împreună cu Majestatea Sa Mama Domnica la braţul drept, spre parcarea Muzeului. În stânga, prietena mea Claudia Ţuţuman de la Informaţia de Severin îmi spune că a obosit şi că o doare capul. Îi răspund fără să stau pe gânduri că e … deochiată.
Mama Domnica, generoasă cum a fost toată viaţa, acceptă imediat să-i spună un descântec chiar pe băncuţa de sub toaca bisericuţei fostului Prim-Ministru Tătărăscu.
Iată câteva secunde de terapie cu Mama Domnica…
După vreo 20 de minute eram la volan şi mă îndreptam cu Mama Domnica spre Isverna iar Claudia, pe care am sunat-o cu telefonul, deja dormea dusă în maşina care o aducea înapoi la redacţia ziarului din Severin…

Un descântec înregistrat cu telefonul la întoarcerea de la Festivalul “Ponoare Ponoare”.
Ajunsă în acea seară la Spitalul Judeţean, Mama Domnica a cântat încă o dată bolnavilor din secţia Diabet şi Oncologie. Unii au jucat alţii au plâns. Moartea – angajat permanent, fără carte de muncă al Spitalului a luat pentru câteva ore liber şi a plecat din mintea şi sufletul locatarilor acestui stabiliment…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!