Domnica Trop, un nou CD

Muzeul Judetean Tg Jiu a gazduit, seara trecuta, lansarea celui de al doilea CD din cariera ciocarliei din muntii Mehedinţiului, Domnica Trop. Lansarea acestui album reprezinta un cadou, oferit de gorjeni celebrei soliste, care va implini in nici o saptamana, 74 de ani. Mama cantecului mehedintean, cum e numită Domnica Trop, va reveni in Gorj, in iulie, cu ocazia primei editii a festivalului de folclor ce ii poarta numele.

Cu emotiile si naturaletea specifica artistilor adevarati, ciocarlia cantecului mehedintean, Domnica Trop, cea care a fermecat cu vocea sa unica, de-a lungul a peste 40 de ani de cariera, romanii de pretutindeni,  a sosit la muzeul judetean din Tg Jiu, insotita de una dintre fiice, nepoti si simpatizanti.

Fiica solistei spune ca mama ei se simte in Gorj ca acasa, după ce echipa formata din publicistul Dorin Brozba si directorul muzeului judetean au inaugurat, la Curtisoara, casa memoriala Domnica Trop.

Cel care are meritul esential de a o fi readus in atentia publicului pe Domnica Trop, publicistul Dorin Brozba, spune ca este multumit ca a reusit sa scoata acest album cu cantece aparute initial pe discul de vinil, din urma cu peste 35 de ani, care marcheaza si aniversarea a 74 de ani a celebrei artiste.

Ciocarliaei cantecului mehedintean i se va dedica un festival folcloric, ce va debuta in iulie, la casa memoriala de la Curtisoara si va purta numele interpretei Domnica Trop.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!